zenang_overons.png
 

"Individually, we are one drop. Together we are an ocean”

 
team_pritha.jpg

PRITHA - YOGADOCENTE & MEDE OPRICHTER VAN ZENANG YOGA & MORE

Pritha ontdekte yoga in 2007 nadat een vriendin haar meenam naar een les. Ze herinnert zich nog haar allereerste yogales zoals die gisteren was. Ze sprong in het onbekende, waar alle magie gebeurt. En deze magie gebeurt tot de dag van vandaag  nog steeds. En hier is ze nu, bereid om de magie die ze sindsdien heeft ontvangen te delen. Pritha's passie is om haar kennis te delen en haar studenten te ondersteunen om te groeien in yoga. Ze gelooft dat door yoga iedereen zijn hart kan openen en zijn bewustzijn kan vergroten en echt kan zijn wie hij al is.

De onderwijsfilosofie van Pritha is gebaseerd op zelfgenezing, het verbeteren van positieve vibraties in jezelf, mindfulness leven, het begrijpen van het belang van dankbaarheid in het leven dat zal leiden tot geluk in het leven als een gemeenschap, zowel op en naast de yogamat. Haar lessen staan bekend als leuk, positief uitdagend en tegelijk ontspannend. Van haar is bekend dat ze Thaise yogamassage inbrengt in haar klas - met volledige toestemming van haar studenten.

 
WhatsApp Image 2018-11-12 at 15.08.49.jpeg

DANI - BUSINESS MANAGER & MEDE OPRICHTER VAN ZENANG YOGA & MORE

Dani is een levensgenieter met focus, een dromer met een visie en een ondernemer vanuit het hart.

Yoga is iets wat zij altijd heeft gedaan, wanneer het haar uitkwam. Maar daar kwam rond 2012 een einde aan, want telkens als zij in de downward facing dog ging werd zij licht in haar hoofd. Zo erg zelfs dat zij een aversie ontwikkelde voor yoga en werd bij zelfs bij de gedachte aan yoga misselijk. Maar begin 2017 werd zij door haar yogi vriendje toch weer geinspireerd om yoga te beoefenen. En stap voor stap, pose voor pose ging het telkens beter.

Tijdens een Bali bezoek eind 2017, haalde haar Bali vriendin Pritha haar over om mee te gaan naar een van haar lessen… en toen sloeg de vonk weer over, de liefde voor yoga werd weer nieuw leven in geblazen! En sinsdien is zij weer Zenang. Dani heeft haar Yoga Teacher Training behaald in oktober 2018 en zal in februari 2019 starten met lesgeven.

 
team_nanda.jpg

NANDA GITA - hatha, yin, nidra

Nanda maakte kennis met yoga toen ze 18 was. Ze had een ongezonde tienerlevensstijl die tot zware slapeloosheid leidde en het haar moeilijk maakte om een ideaal lichaamsgewicht te behouden.
Nanda probeerde te trainen met een personal trainer, maar die gaf haar geen goed gevoel. Ze voelde dat ze gedwongen werd om harder te trainen en om verder te gaan dan haar grenzen. Toen Nanda haar eerste yogales volgde, voelde ze zich fris en ontspande haar geest. Al haar problemen verdwenen. Yoga is een persoonlijke oefening, het is een omgeving zonder oordeel. Hoe meer ze yoga beoefende, hoe dieper zij te weten kwam hoe intelligent ons lichaam eigenlijk is.

Nanda is sinds 2015 yogi beoefenaar en leeft dagelijks haar yoga-levensstijl. Ze deelt haar yogareis graag met anderen. Nanda is volledig medelevend, ze past haar leringen  aan de behoefte van haar studenten aan, omdat ze begrijpt dat elk lichaam anders is.

 

 

 
team_jody.jpeg

JODY MARONIE – BROGA, POWER YOGA, BODY BALANCE

Mijn naam is Jody Maronie en woon in Zoetermeer. Ik ben de trotse vader van 2 dochters, Jazmae (11 maanden) en Jaleesa (4,5 jaar). Ik ben getrouwd met Tamara.
Mijn reis als yogaleraar is 14 jaar geleden toen ik naast het skateboarden een manier wilde vinden om leniger te worden. Ik raakte gelijk geïnfecteerd met het yogavirus. Ik oefende elke dag de zonnegroeten en ben mijn vaardigheden op yogagebied gaan verbeteren. Dat resulteerde in een opleiding tot Poweryoga docent en BodyBalance (een mix van Thai Chi, Pilates en Yoga) in 2013. En nu ruim 300 yoga-uren te hebben gedraaid ben ik enorm enthousiast en gepassioneerd om yogi’s te helpen in hun spirituele yogapad.

Zie ik je gauw bij een van mijn lessen?

 
team_yvonne.jpeg

Yvonne Looijestijn - HATHA & YIN YOGA

Zo’n 25 jaar geleden ben ik begonnen aan yoga als aanvulling op hardlopen. Net als Yin en Yang zijn yoga en sport met elkaar verbonden. Mijn stijve en korte spieren werden soepel, mijn lichaam kreeg meer zuurstof door een bewuste ademhaling. Door yoga kreeg ik meer lichaamsbewustzijn, mijn concentratie werd beter en ik had meer focus tijdens de sport. De advertentie over een Yoga Teacher opleiding kwam 4 jaar geleden als geroepen, juist op een moment dat mijn leven op z’n kop stond. Mijn nieuwsgierigheid naar wat yoga mij meer kon brengen, anders dan de mij bekende yoga-houdingen, kwam op deze manier mooi samen met de Yoga Teacher opleiding. Geïnspireerd begon ik aan de opleiding en zag dit al gauw als een ontwikkeling voor mijzelf en een houvast in het leven. Al voor de afronding van mijn opleiding ontstond gaandeweg het gevoel en de idee dat ik het geleerde wilde overbrengen aan leerlingen en zo begon mijn yoga-avontuur: het lesgeven. Geen instructies, maar handreikingen om de leerling zijn/haar eigen weg te laten vinden. Daarnaast heb ik ook een yin yoga opleiding gevolgd bij Stillnessinyoga. De afgelopen 2 ½ jaar heb ik yin yoga-les gegeven in een studio in Alphen aan de Rijn.

Om mij te ontwikkelen volg ik regelmatig workshops en ga naar India om mij te voeden van de bron. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen; geef nu met veel plezier een hatha yoga les en een yin les bij Zenang Yoga & More. In mijn lessen besteed ik aandacht aan het voelen en ervaren van de adem, ontspanning en bewustwording van wat het lichaam ons vertelt. Yoga is fantastisch, het laat je voelen dat je een lichaam hebt waar de energie door stroomt en tevens de gelegenheid krijgt om een rustmoment in te bouwen in hectische tijden.

Graag ontmoet ik je op de yoga-mat.

 
docent_lara.jpg

Lara van leeuwen - HATHA & YIN YOGA

Na jaren lang op en af zelf yoga beoefend te hebben, kreeg Lara tijdens de yoga lessen die ze volgde, steeds een grotere drang om zelf op die mat van de docente te gaan staan. En zo besloot ze aan haar Yoga docente opleiding te beginnen. Aan het einde van haar opleiding stond Lara al gelijk te springen om haar kennis door te geven en is het lesgeven voor haar begonnen.

Een gezond lichaam, een gezonde geest, gevoed door gezonde voeding is voor haar een belangrijk onderdeel van haar dagelijkse leven. Hoe houd je je lichaam en geest gezond met beweging, meditatie, mindset en bepaalde voeding?

Voor haar houd yoga niet op wanneer ze van de mat af stapt maar is yoga een levensstijl geworden. Door haar grote passie hiervoor heeft ze hierover veel kennis opgedaan die ze graag deelt. De missie van haar lessen is door middel van verschillende vormen van yoga, men kennis te laten maken om de Yogi in zichzelf te ontmoeten.

Met de asana’s (de bewegingen) die worden aangereikt, wordt er meer ruimte in je lichaam ervaren en word je terug gebracht bij jezelf, waardoor je meer eenheid en rust kunt ervaren. Ze stemt haar lessen af op de behoefte van de groep en werkt tijdens de savasana, (eindontspanning), mits het is toegestaan, met lichte aanraking.